HASŁO |
enchilada |
WYMOWA | enczilada |
DEFINICJA | «zbożowy placek z nadzieniem mięsno-warzywnym, podawany na gorąco, tradycyjne danie kuchni meksykańskiej» |
PRZYKŁADY UŻYCIA |
Osobiście uwielbiam enchiladę z surówką z kapusty pekińskiej (www.zomato.com). Enchilada to pyszne danie! Na polskich stronach niestety ciężko znaleźć przepis na prawdziwą enchiladę (enchiladawkuchnimeksykaskiej.blogspot.com). |
WIZUALIZACJE | Zobacz w grafice Google |
ODSYŁACZE |
burger, chorizo, calzone, caprese, czekadełko, dip, dipówka, frittata, homing, hummus, lassi, mango lassi, samosa, tahini, tempura, wasabi, wrap, zupka chińska |
DATA | Rejestracja hasła: 13.07.2015, 17.32, ostatnia aktualizacja hasła: 30.10.2015, 14.44 |
AUTOR | Patrycjusz Pilawski |
REDAKTOR | Jan Burzyński |