HASŁO |
frittata |
DEFINICJA | «zapiekana potrawa włoska przyrządzana z ubitych jajek z dodatkiem warzyw, sera i mięsa» |
PRZYKŁADY UŻYCIA |
Frittata to chyba najłatwiejszy rodzaj omletu, można go przygotować z dowolnymi dodatkami (blog-kulinarny.eu). Cykl przepisów dla studentów rozpoczynam wyjątkowo łatwym i nieskomplikowanym przepisem na frittatę (www.makelifeeasier.pl). |
WIZUALIZACJE | Zobacz w grafice Google |
ODSYŁACZE |
burger, caprese, chorizo, czekadełko, dip, food truck, homing, hummus, tempura, wasabi, wrap, zupka chińska |
LICENCJA |
Hasło udostępnione na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa 3.0 Polska |
DATA | Rejestracja hasła: 22.09.2014, 16.35, ostatnia aktualizacja hasła: 04.10.2015, 15.36 |
AUTOR | Patrycjusz Pilawski |
REDAKTOR | Jan Burzyński |