HASŁO |
panna cotta |
WYMOWA | panakota |
DEFINICJA | «włoski deser przyrządzany ze śmietany, żelatyny i cukru lub miodu» |
PRZYKŁADY UŻYCIA |
Panna cotta to jeden z tych deserów, który wegetarianie i weganie muszą zrobić sami w domu albo obejść się smakiem, gdyż we wszystkich restauracjach robiony jest na śmietanie i żelatynie (www.jadlonomia.com). Dobrze zrobiona panna cotta jest klasą samą w sobie! (www.beawkuchni.com). |
WIZUALIZACJE | Zobacz w grafice Google |
ODSYŁACZE |
aeropress, brownie, caffé latte, cold brew, drip, dripper, flat white, homing, smoothie |
LICENCJA |
Hasło udostępnione na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa 3.0 Polska |
DATA | Rejestracja hasła: 23.11.2014, 21.40, ostatnia aktualizacja hasła: 01.10.2015, 18.18 |
AUTOR | Patrycjusz Pilawski |
REDAKTOR | Jan Burzyński |