| HASŁO |
panna cotta
|
| WYMOWA | panakota |
| DEFINICJA | «włoski deser przyrządzany ze śmietany, żelatyny i cukru lub miodu» |
| PRZYKŁADY UŻYCIA |
Panna cotta to jeden z tych deserów, który wegetarianie i weganie muszą zrobić sami w domu albo obejść się smakiem, gdyż we wszystkich restauracjach robiony jest na śmietanie i żelatynie (www.jadlonomia.com). Dobrze zrobiona panna cotta jest klasą samą w sobie! (www.beawkuchni.com). |
| WIZUALIZACJE | Zobacz w grafice Google |
| ODSYŁACZE |
aeropress, brownie, caffé latte, cold brew, drip, dripper, flat white, homing, smoothie |
| LICENCJA |
Hasło udostępnione na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa 3.0 Polska |
| DATA | Rejestracja hasła: 23.11.2014, 21.40, ostatnia aktualizacja hasła: 01.10.2015, 18.18 |
| AUTOR | Patrycjusz Pilawski |
| REDAKTOR | Jan Burzyński |