HASŁO |
foodpairing |
WYMOWA | fudpering |
DEFINICJA | «w gastronomi: technika łączenia różnych składników w celu tworzenia nieoczywistych połączeń smakowych» |
PRZYKŁADY UŻYCIA |
Foodpairing sprawia, że stare produkty połączone ze sobą w niecodzienne pary mogą przynieść zaskakujący efekt na naszych talerzach (www.smakizpolski.com.pl). Miód z rybą, truskawki z musztardą, chilli z czekoladą, kawa z czosnkiem? Nie brakuje osób, które bez przerwy łączą ze sobą teoretycznie wykluczające się smaki, by stworzyć coś oryginalnego. Z pomocą idzie im nauka, mówiąca o właściwych połączeniach i precyzji w komponowaniu smaku. To foodpairing. (kuchnia.wp.pl). |
WIZUALIZACJE | Zobacz w grafice Google |
ODSYŁACZE | |
LICENCJA |
Hasło udostępnione na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa 3.0 Polska |
DATA | Rejestracja hasła: 05.04.2016, 10.50, ostatnia aktualizacja hasła: 01.11.2016, 16.00 |
AUTOR | Aneta Kublik |
REDAKTOR | Jan Burzyński |