×
NAJNOWSZE SŁOWNICTWO POLSKIE
PORADNIA JĘZYKOWA UW
Zamknij

Nowi Użytkownicy

Dołącz do Obserwatorium!
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać hasła, komentarze i zdjęcia.
lub
Zarejestruj się tutaj

Obecni Użytkownicy

Zaloguj się na swoje konto
lub
Nie pamiętasz hasła?
HASŁO

bulionetka

Drukuj
DEFINICJA

«bulion o półpłynnej konsystencji, wytworzony na bazie mrożonych warzyw, wywaru lub ekstraktu z mięsa oraz natki pietruszki»

PRZYKŁADY UŻYCIA

Co ciekawe, bulionetka zawiera o 40 proc. mniej soli i o połowę mniej tłuszczu w porównaniu do standardowych bulionów w kostkach (se.pl).



Bulionetka dopełnia i wzbogaca smak wszystkich składników potrawy, sprawia, że smakuje ona wyśmienicie (knorr.pl).

WIZUALIZACJE Zobacz w grafice Google
DATA Rejestracja hasła: 03.10.2015, 16.17, ostatnia aktualizacja hasła: 01.12.2015, 22.31
AUTOR Patrycjusz Pilawski
REDAKTOR Paweł Ciach
facebook