×
NAJNOWSZE SŁOWNICTWO POLSKIE
PORADNIA JĘZYKOWA UW
Zamknij

Nowi Użytkownicy

Dołącz do Obserwatorium!
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać hasła, komentarze i zdjęcia.
lub
Zarejestruj się tutaj

Obecni Użytkownicy

Zaloguj się na swoje konto
lub
Nie pamiętasz hasła?
HASŁO

crème brûlée

Drukuj
WYMOWA

krem brile

DEFINICJA

«kremowy deser z dodatkiem karmelu»

PRZYKŁADY UŻYCIA

Crème brûlée najlepiej smakuje, gdy jest bardzo zimny, a skarmelizowany cukier ciepły (www.mojewypieki.com).



Crème brûlée to klasyk w dziedzinie deserów, jest znany na całym świecie, tak samo jak tiramisu czy panna cotta (przepisy.wkuchnikatie.pl).

DODATKOWE INFORMACJE

<fr. 'przypalony krem'>

WIZUALIZACJE Zobacz w grafice Google
ODSYŁACZE
LICENCJA

Hasło udostępnione na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa 3.0 Polska

DATA Rejestracja hasła: 02.09.2014, 21.31, ostatnia aktualizacja hasła: 10.01.2015, 02.29
AUTOR Patrycjusz Pilawski
REDAKTOR Paweł Ciach
facebook