HASŁO |
slow food |
WYMOWA | sloṶ fud |
DEFINICJA | «ruch, którego celem jest zachowanie smaku potraw kuchni regionalnych świata oraz promowanie regionalnej, naturalnej żywności i metod jej wytwarzania» |
PRZYKŁADY UŻYCIA |
Zamiast spożywania w pośpiechu, nierzadko na ulicy i w zgiełku, produktów wysoko przetworzonych, zwolennicy slow food namawiają nas, by delektować się każdym kęsem zdrowych posiłków. Czy w dzisiejszym świecie jest to jeszcze możliwe? Co może nas przekonać do zmiany nawyków żywieniowych? (warszawa.naszemiasto.pl). Zapraszamy Państwa do naszego bistro, w którym serwujemy dania kuchni regionalnej oraz międzynarodowej. Wszystkie są oparte na filozofii slow food – czyli na ekokulinarnym podejściu do gotowania. Nasze dania powstają wyłącznie z naturalnych produktów, które dostarczają nam w dużej większości lokalni producenci (culinarysolutions.pl). |
WIZUALIZACJE | Zobacz w grafice Google |
DATA | Rejestracja hasła: 28.02.2015, 10.53, ostatnia aktualizacja hasła: 19.10.2015, 01.51 |
AUTOR | Rafał Tałaj |
REDAKTOR | Maciej Czeszewski |