HASŁO |
bezsernik |
DEFINICJA | Bezsernik to wegańskie ciasto przyrządzane jako odpowiednik sernika. Ser zastępuje się w bezserniku na przykład orzechami nerkowca, kaszą jaglaną lub tofu. |
PRZYKŁADY UŻYCIA |
Sernik bez sera ma różne oblicza. Zrobiony z nerkowców będzie nazywany nernikiem, z kaszy jaglanej – jagielnikiem. My proponujemy wegański bezsernik z tofu, czyli nic innego jak tofurnik. (Źródło). Bezsernik jaglany, czyli jagielnik. Absolutny hit! Całkowicie roślinne ciacho, które pokochają nie tylko weganie. (...) Zapraszam na porcję wegańskiego bezsernika na orzechowym spodzie a la nutella i karmelową polewą z daktyli. (Źródło). Historia bezsernika słonecznikowego jest znana, więc dodam tylko, że jest pyszny i chyba obecnie znajduje się wśród moich faworytów, jeżeli chodzi o wegańskich naśladowców sernika. (Źródło). Uwielbiam wszelkie wersje wegańskich serników (...). Co zrobić, jak kocham bezserniki – zarówno te naśladujące tradycyjne serniki, jak i wersje zupełnie innowacyjne miłością dozgonną? (Źródło). Najlżejszy z naszych wegańskich bezserników - nerkownik z musem mango - marakuja - jest także bezglutenowy i bez cukru ale za to pełen smaku. (Źródło). |
WIZUALIZACJE | Zobacz w grafice Google |
ODSYŁACZE | |
DATA | Rejestracja hasła: 09.10.2020, 13.19, ostatnia aktualizacja hasła: 09.10.2020, 14.03 |
AUTOR | Barbara Pędzich |
REDAKTOR | Barbara Pędzich |