HASŁO |
porcjoner |
DEFINICJA | 1. «to samo, co gałkownica» 2. «element składowy blachy do wypieków, umożliwiający podział ciasta, pizzy i innych wypieków na równe porcje» |
PRZYKŁADY UŻYCIA |
w zn. 1.: Znajdujący się wewnątrz porcjonera fluid przewodzi ciepło pochodzące z dłoni trzymającej uchwyt, dzięki czemu lody łatwo odchodzą od łyżki (ekuchnia.com). w zn. 2.: Wystarczy napełnić formę ciastem, włożyć porcjoner i wypiekać nasze specjały! Po zakończeniu procesu pieczenia mają Państwo 18 równych porcji ciasta lub pizzy (miniprice.chh.pl). |
WIZUALIZACJE | Zobacz w grafice Google |
DATA | Rejestracja hasła: 08.07.2015, 11.23, ostatnia aktualizacja hasła: 09.09.2016, 14.13 |
AUTOR | Patrycjusz Pilawski |
REDAKTOR | Paweł Ciach |