×
NAJNOWSZE SŁOWNICTWO POLSKIE
PORADNIA JĘZYKOWA UW
Zamknij

Nowi Użytkownicy

Dołącz do Obserwatorium!
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać hasła, komentarze i zdjęcia.
lub
Zarejestruj się tutaj

Obecni Użytkownicy

Zaloguj się na swoje konto
lub
Nie pamiętasz hasła?
HASŁO

multicooker

Drukuj
DEFINICJA

«wielofunkcyjne, elektryczne urządzenie kuchenne, służące do przygotowywania posiłków przy użyciu różnych technik kulinarnych, np. gotowania, smażenia, pieczenia, duszenia»

PRZYKŁADY UŻYCIA

Ich multicooker posiada 12 funkcji ułatwiających przygotowanie codziennych posiłków, a także zdrowych przekąsek, takich jak owsianki czy jogurty. Dużym atutem tego modelu jest też misa o grubości 2 mm pokryta powłoką ceramiczną dla osiągania lepszych efektów kulinarnych (newsweek.pl).



Niezależnie od liczby programów i przepisów, dobry multicooker powinien również oferować możliwość dostosowania parametrów pracy. Dzięki funkcji ustawienia własnej temperatury czy czasu działania, możliwe jest przygotowanie posiłków, których producent nie przewidział (komputerswiat.pl).

WIZUALIZACJE Zobacz w grafice Google
DATA Rejestracja hasła: 29.04.2020, 18.40, ostatnia aktualizacja hasła: 30.04.2020, 02.03
AUTOR Tomasz Kulicki
REDAKTOR Maciej Czeszewski
facebook