HASŁO |
multicooker |
DEFINICJA | «wielofunkcyjne, elektryczne urządzenie kuchenne, służące do przygotowywania posiłków przy użyciu różnych technik kulinarnych, np. gotowania, smażenia, pieczenia, duszenia» |
PRZYKŁADY UŻYCIA |
Ich multicooker posiada 12 funkcji ułatwiających przygotowanie codziennych posiłków, a także zdrowych przekąsek, takich jak owsianki czy jogurty. Dużym atutem tego modelu jest też misa o grubości 2 mm pokryta powłoką ceramiczną dla osiągania lepszych efektów kulinarnych (newsweek.pl). Niezależnie od liczby programów i przepisów, dobry multicooker powinien również oferować możliwość dostosowania parametrów pracy. Dzięki funkcji ustawienia własnej temperatury czy czasu działania, możliwe jest przygotowanie posiłków, których producent nie przewidział (komputerswiat.pl). |
WIZUALIZACJE | Zobacz w grafice Google |
DATA | Rejestracja hasła: 29.04.2020, 18.40, ostatnia aktualizacja hasła: 30.04.2020, 02.03 |
AUTOR | Tomasz Kulicki |
REDAKTOR | Maciej Czeszewski |