NAJNOWSZE SŁOWNICTWO POLSKIE
Zamknij

Nowi Użytkownicy

Dołącz do Obserwatorium!
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać hasła, komentarze i zdjęcia.
lub
Zarejestruj się tutaj

Obecni Użytkownicy

Zaloguj się na swoje konto
lub
Nie pamiętasz hasła?

Słownik języka nowego. Cz. 2. KULINARIA

28.04.2015, 08.00
Drukuj

W magazynie społeczności akademickiej „Uniwersytet Warszawski” (nr 2/2015) ukazał się drugi artykuł z cyklu „Słownik języka nowego". W artykule o KULINARIACH Jan Burzyński, redaktor Obserwatorium Językowego UW, omawia neologizmy związane z jedzeniem, podstawową aktywnością człowieka.

Słownik języka nowego. Cz. 2. KULINARIA Fot. Pismo Uczelni UW

Globalizacja przyniosła ze sobą rozmaite nowe dania, o których wcześniej mogliśmy usłyszeć jedynie w opowieściach z dalekich podróży – pisze Jan Burzyński we wstępie do artykułu. Całość można przeczytać tutaj.


Maciej Czeszewski

publikacja: 28.04.2015, 08.00, ostatnia aktualizacja: 28.04.2015, 17.59


facebook