×
NAJNOWSZE SŁOWNICTWO POLSKIE
PORADNIA JĘZYKOWA UW
Zamknij

Nowi Użytkownicy

Dołącz do Obserwatorium!
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać hasła, komentarze i zdjęcia.
lub
Zarejestruj się tutaj

Obecni Użytkownicy

Zaloguj się na swoje konto
lub
Nie pamiętasz hasła?
HASŁO

panna cotta

Drukuj
WYMOWA

panakota

DEFINICJA

«włoski deser przyrządzany ze śmietany, żelatyny i cukru lub miodu»

PRZYKŁADY UŻYCIA

Panna cotta to jeden z tych deserów, który wegetarianie i weganie muszą zrobić sami w domu albo obejść się smakiem, gdyż we wszystkich restauracjach robiony jest na śmietanie i żelatynie (www.jadlonomia.com).



Dobrze zrobiona panna cotta jest klasą samą w sobie! (www.beawkuchni.com).

WIZUALIZACJE Zobacz w grafice Google
ODSYŁACZE
LICENCJA

Hasło udostępnione na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa 3.0 Polska

DATA Rejestracja hasła: 23.11.2014, 21.40, ostatnia aktualizacja hasła: 01.10.2015, 18.18
AUTOR Patrycjusz Pilawski
REDAKTOR Jan Burzyński
facebook