×
NAJNOWSZE SŁOWNICTWO POLSKIE
PORADNIA JĘZYKOWA UW
Zamknij

Nowi Użytkownicy

Dołącz do Obserwatorium!
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać hasła, komentarze i zdjęcia.
lub
Zarejestruj się tutaj

Obecni Użytkownicy

Zaloguj się na swoje konto
lub
Nie pamiętasz hasła?
HASŁO

glazura

Drukuj
DEFINICJA

«cienka warstwa lodu na powierzchni zamrożonych produktów spożywczych»

PRZYKŁADY UŻYCIA

Glazura często bywa zbyt gruba. W efekcie płacimy za lód, a nie za rybę (dziennikwschodni.pl).



Niestety, w praktyce handlowej bardzo często spotkać można ryby, w których udział glazury przekracza 20 a nawet 30% (abramczyk.pl).

WIZUALIZACJE Zobacz w grafice Google
DATA Rejestracja hasła: 08.07.2016, 17.30, ostatnia aktualizacja hasła: 31.01.2017, 08.56
AUTOR Patrycjusz Pilawski
REDAKTOR Maciej Czeszewski
facebook