×
NAJNOWSZE SŁOWNICTWO POLSKIE
PORADNIA JĘZYKOWA UW
Zamknij

Nowi Użytkownicy

Dołącz do Obserwatorium!
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać hasła, komentarze i zdjęcia.
lub
Zarejestruj się tutaj

Obecni Użytkownicy

Zaloguj się na swoje konto
lub
Nie pamiętasz hasła?
HASŁO

frittata

Drukuj
DEFINICJA

«zapiekana potrawa włoska przyrządzana z ubitych jajek z dodatkiem warzyw, sera i mięsa»

PRZYKŁADY UŻYCIA

Frittata to chyba najłatwiejszy rodzaj omletu, można go przygotować z dowolnymi dodatkami (blog-kulinarny.eu).



Cykl przepisów dla studentów rozpoczynam wyjątkowo łatwym i nieskomplikowanym przepisem na frittatę (www.makelifeeasier.pl).

WIZUALIZACJE Zobacz w grafice Google
ODSYŁACZE
LICENCJA

Hasło udostępnione na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa 3.0 Polska

DATA Rejestracja hasła: 22.09.2014, 16.35, ostatnia aktualizacja hasła: 04.10.2015, 15.36
AUTOR Patrycjusz Pilawski
REDAKTOR Jan Burzyński
facebook