NAJNOWSZE SŁOWNICTWO POLSKIE
Zamknij

Nowi Użytkownicy

Dołącz do Obserwatorium!
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać hasła, komentarze i zdjęcia.
lub
Zarejestruj się tutaj

Obecni Użytkownicy

Zaloguj się na swoje konto
lub
Nie pamiętasz hasła?

Kawa-Zielona

Zastosowanie i właściwości
O mnie
Zielona kawa – zastosowanie i właściwości

Zielona kawa to nic innego jak surowe ziarna, niepoddane procesowi wypalania. Jest to wobec tego produkt nieprzetworzony, co pozwala mu zachować wszystkie najcenniejsze wartości. Proces produkcji ogranicza się do oczyszczenia ziaren ze znajdującej się na ich powierzchni łuski nasiennej. W porównaniu do dobrze znanych nam ziaren kawy te zielone odznaczają się większą twardością i sprężystością. Z tego właśnie względu lepiej nie ryzykować uszkodzeniem swojego młynka elektrycznego, bo może nie podołać. Najlepszym rozwiązaniem będzie kupowanie świeżo zmielonej kawy. Warto wiedzieć, że niepozorne ziarna zielonej kawy zawierają w sobie setki przeróżnych substancji.


Źródło: https://www.chinacheapnfljerseys.com/zielona-kawa/

Słownik (0)
Hasłownik (0)
Eseje (0)
Zdjęcia (0)
facebook